Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"Cine nu ştie să iubească va fi mereu singur, suferind de propria-i însingurare."
Monseniorul Ghica

Stiri Interne

Atelierele Familiilor - Rolul mamei intr-o familie contemporana

 

Joi 12 mai 2016 a avut loc la Manastirea Sfanta Familie din Bucuresti in cadrul Atelierelor Familiilor o intalnire cu tema "Rolul mamei in familie, intre a fi sotie, educatoare si cariera profesionala". Invitata Atelierului a fost Liana Gehl care a participat impreuna cu sotul ei american, Bill si au dat o marturie de viata foarte frumoasa si interesanta. Doamna Liana Gehl este mamă a trei copii, absolventă a Facultății de Limbi Străine, editor și traducător la Editura ARCB, autoare a două cărți: „Între speranță și așteptare” si „Ce mi-aș fi dorit să știu înainte să-mi aleg vocația”.

Printre marturiile acestei familii am retinut urmatoarele idei:

"ca o mama care-si hraneste copiii" a fost versetul din Sfanta Scriptura care i-a luminat alegerea vocatiei si a ales sa fie mama. 

"Am simtit ca m-am nascut o data cu copiii mei".

"Copiii au crescut si au evoluat in perioade de 7 ani".

"Cel mare era prea responsabil de gemeni, la 2 ani diferenta si pe la 4 ani l-am dus la psiholog. Ulterior a spus ca s-a schimbat de frica sa nu mai mearga in acel loc (la psiholog)."

"In educatia de a fi mama, pe langa celelalte mame din jurul meu am fost ajutata foarte mult de gradinita budista, la care au mers copiii, in apropiere de noi".

"In familia noastra avem consilii de familie din cand in cand, care ne-au ajutat foarte mult. Fiecare isi spune parerea ce poate face sau ce ar avea nevoie ca sa fie mai bine in familia noastra. O ocazie de a ne asculta unii pe altii." (Bill)

"Intre noi au fost multe conflicte, in cuplul nostru, dar ce bine e ca Biserica Catolica nu permite divortul :-). La scurt timp ne impacam."

"Am trecut prin multe etape si referitor la supravegherea copiilor pot spune ca acum ma supravegheaza ei pe mine." 

 

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English